Skip to main content

Rugnummers

Ben jij bij de gelukkigen die op 30 mei '24 een startticket kon bemachtigen?  Proficiat!

Je rugnummer ligt voor je klaar op maandag 26/08/24 in de feesttent in het centrum van Westouter.  Afhalen kan vanaf 16u tot 18u.  

Er zijn 3 tafels voorzien:

TAFEL 1: genodigden/VIPS en sponsors

TAFEL 2: familienaam A - J

TAFEL 3: familienaam K - Z

Vergeet niet je ticket mee te brengen (afgeprint of op je smartphone) dat je kreeg toegestuurd per mail bij de inschrijving.

OPGELET: rugnummers die niet worden afgehaald voor 18u, worden doorverkocht aan mensen uit de wachtlijst.

Koersverloop

Het 500-koppig peloton wordt in gang geschoten om 18u30 thv café de Vaderlander.  Er worden eerst 2 inlooprondes gereden onder gesloten formatie en begeleid door de plaatselijke wielerclub De Berghazen.  

Pas bij het ingaan van de 3de ronde wordt de koers vrijgegeven.  Vanaf dan kan iedereen op zijn eigen tempo de Belcanto Classic uitrijden.  

Er worden in totaal 7 rondes gereden (incl. de 2 inlooprondes).  

Een uitslag wordt niet opgemaakt want de Belcanto Classic is een koers om te beminnen, niet om te winnen!

Parcours

Het parcours bestaat uit 7 rondes van 8,2 km.  De scherprechter in het parcours is de Sulferberg met een max. stijgingspercentage van 12%.

Door recent uitgevoerde wegenwerken in Reningelst is er een gevaarlijke passage in de bocht aan de Zevekotestraat (komende van de Lokerseweg).  Hier zullen extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. 

Voor een uitgebreidere kaart met alle nutsvoorzieningen en route, klik op de knop hieronder.

Parking

Om de toestroom van onze deelnemers en toeschouwers in (nog) betere banen te leiden, zijn er op max. 300m van de aankomstzone GRATIS PARKINGS voorzien.

Gelieve hiervoor de pijlen langs de invalswegen te volgen. 

=> In de Meersstraat in Westouter zijn er ook enkele parkings voorzien voor mindervaliden.  Dit is heel dicht van het centrum en van de feestweide.

OPGELET:  zorg dat je tijdig in Westouter aankomt want het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt rond 17u45.

Reglement

Na het afhalen van je rugnummer moet elke deelnemer het wedstrijdblad  tekenen op het buitenpodium.  

Door het ondertekenen ga je akkoord met onderstaand wedstrijdreglement:

Medaille

Aan je rugnummer hangen afscheurbare vouchers die kunnen ingeruild worden na de koers in onze Belcanto shop op de feestweide.  

Onze dames staan klaar met 3 begeleidende zoenen om jullie Belcanto Classic medaille én een rijk gevulde goodie bag te overhandigen!

Prijstuitreiking

Belcanto Classic is een koers om te beminnen, niet om te winnen.  Wij hechten geen belang aan wie er uiteindelijk als eerste over de streep bolt.  

Onze plaatselijke pitspoezen kiezen tijdens de koers wie er aan de haal gaat met de prijs van "de mooiste koersbenen", "de mooiste outfit", "de dikste bierbuik", "de grootste zweter", "de moedigste vrouw", "de grootste pechvogel",.... 

Na de koers om 21u maken de heren van Kartje Kilo op eigenwijze manier bekend wie met de prijzen der ludieke categorieën gaat lopen.

Wie weet sta jij wel op het podium dit jaar?

Douches

Alle deelnemers kunnen gebruik maken van onze GRATIS douches.

De plaatselijke voetbalclub F.C. Westouter stelt hun douches in de Blauwepoortstraat ter beschikking.  De douches openen onmiddellijk na de koers.

Alvast dank op voorhand om deze infrastructuur proper achter te laten.

Afterparty

Na de prijsuitreiking schakelt een live band een versnelling hoger en spelen  een spetterende set op ons buitenpodium op de Belcanto feestweide!  

Dé remedie om het melkzuur uit de benen te dansen.  

Na het live optreden gaat de afterparty verder in de feesttent met DJ Bob.

Betalen

Belcanto Classic probeert zoveel mogelijk cashless te werken.

Drank- en eetbonnen kunnen gemakkelijk betaald worden via onze Bancontact betaalterminals.  Betaling via Payconiq is ook mogelijk.

Herbruikbare bekers

Belcanto Classic zet dit jaar een belangrijke stap richting duurzaamheid door het gebruik van herbruikbare bekers. In plaats van de gebruikelijke wegwerpbekers, kunnen bezoekers nu genieten van hun drankjes in milieuvriendelijke, herbruikbare bekers.

Dit initiatief vermindert aanzienlijk de hoeveelheid afval die ons event genereert en draagt bij aan een schoner milieu.

Wij kiezen er bewust voor om de bezoekers geen borg te laten betalen voor de beker. We rekenen op de goodwill van de bezoekers om de lege bekers te deponeren in de inzamelpunten of aan de toog.

Foodtrucks

Na de koers kunnen de hongerige magen gestild worden aan onze foodtrucks op de feestweide.

Er zal keuze zijn tussen:

  • Rundshamburger
  • Pasta (keuze uit 2 sauzen)
  • Wedges met kip pitta
  • Frietjes
  • Braadworst

Politiereglement

Op vraag van vzw de Belcantovrienden uit Westouter wordt door het College van Burgemeester en Schepenen van Heuvelland en 

Poperinge een politievordering getroffen houdende verkeersverbod, stilstaan- en parkeerverbod over gans de omloop.

Klik op onderstaande knop om het volledige politiereglement te raadplegen.