Skip to main content

Belcanto Classic en het Ventiel

Het Ventiel vzw is een buddywerking voor mensen met jongdementie. In hun 9- jarig bestaan boden ze ondersteuning aan ruim 180 gezinnen met iemand met jongdementie in de regio. Het Ventiel wil, zoals de naam het zegt, verse  lucht geven aan mensen met jongdementie en hen ook laten ventileren, de druk verlagen zowel voor de persoon zelf als voor de partner, de kinderen, de omgeving. Deze volledige vrijwilligersorganisatie biedt activiteiten aan waarbij men focust op wat wel nog kan, op nieuwe uitdagingen… Dit geeft de mensen met jongdementie het gevoel dat ze nog iets betekenen, dat ze niet afgeschreven zijn.

 

We zijn vereerd dat de Belcanto Classic Het Ventiel en de thematiek jongdementie onder de aandacht wil brengen.

Met ons fietsteam en Bart Schols, nonkel van Het Ventiel,  mogen we de koers openen.

Piet Goddaer, Ozark Henry, zal namens Het Ventiel een attentie uitreiken aan het team van de Belcanto als dank voor hun warm hart voor mensen met jongdementie.

 

Onze buddy’s zullen iedereen die langskomt uitgedagen om een beeldje in klei te maken. Alle beeldjes samen worden dan bijeengebracht in een kunstwerk dat we aan de gemeente willen schenken.

Het idee erachter is dat ook onze mensen met jongdementie in Het Ventiel nieuwe uitdagingen durven aangaan. Het samenbrengen van alle beeldjes tot een geheel heeft ook een symbolische betekenis. Samen staan we sterk. We ondersteunen en versterken elkaar. Iedereen is een deel van een groter geheel en iedereen hoort erbij. 

De spirit die ook de Belcanto Classic hoog in het vaandel draagt.

alle info op www.hetventiel.be

Gepost op : 20 augustus 2024