Selah Sue 2022

Selah Sue overhandigt Te Gek!?-kwaliteitslabel aan gemeente Heuvelland op de Belcanto Classic.

Niemand minder dan Selah Sue, al jarenlang meter van Te Gek!?, is op maandag 29 augustus aanwezig op de Belcanto Classic in Westouter (Heuvelland). De zangeres zal er bij de start van de koers het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’ overhandigen aan Wieland De Meyer, burgemeester van Heuvelland.

Belcanto Classic en Te Gek!?

De Belcanto Classic in Westouter werd eind vorige eeuw in het leven geroepen door Guido Belcanto en enkele streekgenoten en staat al sinds 2015 in het teken van Te Gek!?. 500 bekende en minder bekende renners staan maandagavond aan de start van dit bijzondere wielerevenement. Guido Belcanto is uiteraard van de partij, maar o.a. ook CEO Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel, Johan Museeuw, acteur Zou Zou Ben Chikha, Lien Crapoen, paracyclist Kurt Ruysschaert, koersdirecteur Nico Mattan,  profwielrenners  Jens Keukeleire, Jonas Rickaert, Jelle Wallays en voormalig profrenners Peter Farazijn, Niko Eeckhout, Jurgen Van de Walle en Zico Waeytens kruipen op de koersfiets. 

Maandagavond om 18.15 uur, net voor de start van de koers, zal Te Gek!?-meter Selah Sue het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’ overhandigen aan Wieland De Meyer, burgemeester van Heuvelland.

Ook Guy Swinnen, peter van Te Gek!?, is van de partij in Westouter. Op zondag 28 augustus, de avond voor de Belcanto Classic, zorgt hij voor de nodige ambiance met een gratis live-optreden in de Belcanto Classic-tent. 

Heuvelland in het teken van Te Gek!?

Al een volledig jaar zet Heuvelland extra in op aandacht en werking omtrent geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor verdient de gemeente het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’. Het was een mooi en verrijkend jaar vol met lezingen (fotografe Lieve Blancquaert, psychiater Eva Debusscher, auteur An Peeters), filmvoorstellingen, het jongerenwelzijnsproject ‘‘t Is wel nu jongeren’ en de expo ‘Tussen ons’ van Lieve Blancquaert en De chinezen. 

De kop van de wedstrijd

De eyecatcher van het ‘Heuvelland Zot van te Gek!?’-jaar was de kunstinstallatie in de vorm van een groot hoofd, naar een creatie van kunstenaar Sven Unik-id. De festivalgangers van Dranouter konden dit indrukwekkende Te Gek!?-hoofd enkele weken geleden op de festivalweide al stof tot nadenken geven, in de vorm van gedachten en wensen. Ook op de Belcanto Classic komende maandag is het Te Gek!?-hoofd aanwezig als ‘de kop van de wedstrijd’.

Het ‘Heuvelland Zot van Te Gek!?’-jaar was een mooie samenwerking tussen de gemeente Heuvelland, Te Gek!? en de Belcantovrienden.

Over Te Gek!?

Te Gek!? maakt al vele jaren geestelijke gezondheid bespreekbaar bij het grote publiek. Voor Te Gek!? is geestelijke gezondheid een hoofdzaak. Guy Swinnen en Selah Sue zijn peter en meter van Te Gek!?. www.tegek.be

Voor meer info kan u contact opnemen met:

Jeroen Beyens, Belcanto Classic via jeroen@belcantoclassic.be of 0476/593 894

Marc Hellinckx, coördinator en oprichter Te Gek!? via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0494843154