Knechten van de koers

Na een geslaagde 26ste editie van de Belcanto Classic staan we alweer klaar met een nieuwe activiteit.  En wat voor één....

Op vrijdag 21 oktober '22  om 20u halen we Jelle Cleymans, Christophe Vandegoor en Joost Van Hyfte naar Westouter (OC Utendoale).  

Ticketverkoop start op 1 september via DEZE LINK.  Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.


Knechten van de koers

Koers in Vlaanderen is heilig. Net als voetbal, frieten en Manneken Pis. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op de flanken van een Alpencol. 

Maar wat maakt wielrennen nu zo mooi en aantrekkelijk? Dat zijn de verhalen! Verhalen vol heroïek over de heldenmoed van renners, de prachtige overwinningen en de onwaarschijnlijke tegenslagen. 

In Knechten van de koers bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte  en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Cleymans (acteur en zanger) als wielerliefhebber, Vandegoor (commentator) als verteller en Van Hyfte (stand-upcomedian) als een moderne hofnar. Joost heeft namelijk totaal niets met wielrennen.

Het resultaat is een cocktail van hilarische anekdotes, onverwachte opdrachten en nostalgische verhalen. Nu eens op de hoge snelheid van een massasprint, dan weer trager en op souplesse als een gevleugeld klimmer. 

Drie topmuzikanten, Jo Mahieu, Dirk Van der Linden en Yves Baibay sleuren je live mee op zoek naar momenten van ontroering, zowel in de koers als in de muziek. Alsof je zelf in het peloton zit.

Met:

Jelle Cleymans
Christophe Vandegoor
Joost Van Hyfte

Jo Mahieu - gitaar

Dirk Van der Linden - Hammond

Yves Baibay - drums

Website:
www.christophevandegoor.be
www.jellecleymans.be
www.joostvanhyfte.be

Betaalmogelijkheden 2022

Drank- en eetbonnen kunnen gemakkelijk betaald worden met onze Bancontact betaalterminals.  Betaling via Payconiq is ook mogelijk.

Onze terminals staan opgesteld aan de drankbonnenstand en in onze Belcanto Shop.

Gezinsfietstocht 2022

Op zondag 28 augustus gaan we de beentjes opwarmen tijdens de 17de gezinsfietstocht. Fiets op een gezinsvriendelijk parcours van +- 15 km in het zog van Guido Belcanto.  

Voor wie liever de wandelschoenen aantrekt, hebben we de BelcantoRoute in de aanbieding. Gratis wandelkaarten te verkrijgen in café de Vaderlander in Westouter.

#westouter #belcantoclassic2022 #belcantoclassic #heuvelland #ShareTheMessage #vivelevelo #koersdrang

Selah Sue 2022

Selah Sue overhandigt Te Gek!?-kwaliteitslabel aan gemeente Heuvelland op de Belcanto Classic.

Niemand minder dan Selah Sue, al jarenlang meter van Te Gek!?, is op maandag 29 augustus aanwezig op de Belcanto Classic in Westouter (Heuvelland). De zangeres zal er bij de start van de koers het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’ overhandigen aan Wieland De Meyer, burgemeester van Heuvelland.

Belcanto Classic en Te Gek!?

De Belcanto Classic in Westouter werd eind vorige eeuw in het leven geroepen door Guido Belcanto en enkele streekgenoten en staat al sinds 2015 in het teken van Te Gek!?. 500 bekende en minder bekende renners staan maandagavond aan de start van dit bijzondere wielerevenement. Guido Belcanto is uiteraard van de partij, maar o.a. ook CEO Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel, Johan Museeuw, acteur Zou Zou Ben Chikha, Lien Crapoen, paracyclist Kurt Ruysschaert, koersdirecteur Nico Mattan,  profwielrenners  Jens Keukeleire, Jonas Rickaert, Jelle Wallays en voormalig profrenners Peter Farazijn, Niko Eeckhout, Jurgen Van de Walle en Zico Waeytens kruipen op de koersfiets. 

Maandagavond om 18.15 uur, net voor de start van de koers, zal Te Gek!?-meter Selah Sue het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’ overhandigen aan Wieland De Meyer, burgemeester van Heuvelland.

Ook Guy Swinnen, peter van Te Gek!?, is van de partij in Westouter. Op zondag 28 augustus, de avond voor de Belcanto Classic, zorgt hij voor de nodige ambiance met een gratis live-optreden in de Belcanto Classic-tent. 

Heuvelland in het teken van Te Gek!?

Al een volledig jaar zet Heuvelland extra in op aandacht en werking omtrent geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor verdient de gemeente het kwaliteitslabel ‘Zot van Te Gek!?’. Het was een mooi en verrijkend jaar vol met lezingen (fotografe Lieve Blancquaert, psychiater Eva Debusscher, auteur An Peeters), filmvoorstellingen, het jongerenwelzijnsproject ‘‘t Is wel nu jongeren’ en de expo ‘Tussen ons’ van Lieve Blancquaert en De chinezen. 

De kop van de wedstrijd

De eyecatcher van het ‘Heuvelland Zot van te Gek!?’-jaar was de kunstinstallatie in de vorm van een groot hoofd, naar een creatie van kunstenaar Sven Unik-id. De festivalgangers van Dranouter konden dit indrukwekkende Te Gek!?-hoofd enkele weken geleden op de festivalweide al stof tot nadenken geven, in de vorm van gedachten en wensen. Ook op de Belcanto Classic komende maandag is het Te Gek!?-hoofd aanwezig als ‘de kop van de wedstrijd’.

Het ‘Heuvelland Zot van Te Gek!?’-jaar was een mooie samenwerking tussen de gemeente Heuvelland, Te Gek!? en de Belcantovrienden.

Over Te Gek!?

Te Gek!? maakt al vele jaren geestelijke gezondheid bespreekbaar bij het grote publiek. Voor Te Gek!? is geestelijke gezondheid een hoofdzaak. Guy Swinnen en Selah Sue zijn peter en meter van Te Gek!?. www.tegek.be

Voor meer info kan u contact opnemen met:

Jeroen Beyens, Belcanto Classic via jeroen@belcantoclassic.be of 0476/593 894

Marc Hellinckx, coördinator en oprichter Te Gek!? via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0494843154

 

Het Te Gekke Hoofd

Eén persoon op vier krijgt te maken met psychische problemen.  We zijn allemaal kwetsbaar. Geef samen met Te Gek!? aandacht aan het hoofd.  Met dit gigantisch hoofd stond Te Gek!? 3 dagen op Festival Dranouter.  Festivalgangers en artiesten schreven een positieve boodschap tot nadenken en bezorgden het aan het hoofd.  Een boodschap over geestelijke gezondheid voor jezelf of voor iemand waar het momenteel wat minder goed mee gaat. 

Op zondag 28 augustus en maandag 29 augustus 2022 kan het ook tijdens de Belcanto Classic.