Belcanto Route Trailrun

DE BELCANTO ROUTE TRAILRUN

Niet alleen de wandelaars komen aan bod op 28 en 29 augustus 2021!

De Belcanto Route wordt voor de gelegenheid volledig uitgepijld en kan dus perfect gelopen worden. Ideaal dus voor een uitdagende trailrun van 8 of 13 km in en rond het prachtige Westouter!

Starten kan aan de Belcanto POP-UP bar (strechtent) op het DorpsOntmoetingsPunt van 9 tot 18u.  (op zaterdag en zondag).

DEELNAME IS GRATIS

De Belcantoroute

Belcanto Classic, Te Gek!? en de gemeente Heuvelland stellen u voor: de Belcanto Route.

Geen koers deze keer, maar een gloednieuwe interactieve wandeling om te beminnen langs de mooiste plekjes van Westouter.  Aan de hand van 10 luisterverhalen dompelt Sien Eggers je onder in de wereld van het mindful wandelen.  Dat betekent zoveel als tot rust komen, genieten van de omgeving en kalmte ervaren. Mindful wandelen verbetert niet alleen je humeur, het vermindert ook stress, depressieve klachten en angst!

De teksten zijn van de hand van Hugo Matthysen dus ook de lachspieren komen in actie! 

Op zaterdag 28/08 en zondag 29/08  kan u reeds in avant-première genieten van deze wandeling.  In het bijzijn van enkele BV's wordt de wandeling officiëel voorgesteld op zondag 29 augustus 2021 om 15u op het DorpsOntmoetingsPunt in Westouter waar de Belcantovrienden voor de gelegenheid een gezellige pop-up bar zullen neerpoten.

De wandelkaarten zijn tussen 28 augustus 2021 en 30 augustus 2022 gratis verkrijgbaar in de horecazaken van Westouter. De verhalen kun je beluisteren door op verschillende plaatsen langs het parcours de QR-codes te scannen op de borden met het Belcanto Route logo. 

Dit project kadert in de jaarcampagne ‘Heuvelland – Zot van Te Gek!?’ en wordt mee mogelijk gemaakt door de Nationale Loterij.  

Bezoek ook de permanente Te Gekke Wandeling in Ichtegem, een initiatief van vzw Tramstatie.   Meer info via www.tramstatie-ichtegem.be 

Interesse in de andere Te Gekke Wandelingen?  Klik dan HIER

Opnieuw geen Belcanto Classic in 2021

De kogel is door de kerk. Na verschillende vergaderingen met ons bestuur hebben we samen besloten om ook dit jaar geen Belcanto Classic te laten doorgaan. Iedereen die ooit op de Belcanto Classic aanwezig was, weet en beseft dat dit jaar ook nog te vroeg zal komen om het op de gekende manier te organiseren.
De Belcanto Classic is een koers, een volksfeest, een kerremesse, een beleving .... De huidige reglementeringen rond het corona virus zorgen er voor dat wij geen groen licht krijgen om het op een normale manier te organiseren. Het is met veel spijt in ons hart maar we trekken de kaart van "alles of niets" en onder de huidige omstandigheden is "alles" een vaag begrip!
Het wordt dus nog een jaartje wachten om het mooiste peloton door de straten van Westouter te zien rijden. Noteer alvast maandag 29 augustus 2022 in jullie agenda want we zullen veel goed te maken hebben.
Blijven we bij de pakken zitten? NEEN..... Achter de schermen werken we samen met TE GEK!? en gemeente Heuvelland aan een Belcantoroute voor wandelaars. Ook zijn er plannen om de Belcantour in een coronaproof jasje te steken. De Belcantour komt dus éénmalig terug!
We communiceren hier binnenkort meer over. Zet het weekend van 28 en 29 augustus 2021 met stip in jullie agenda als je graag wandelt of fietst in een prachtige omgeving!
Vive le Belcanto!

nieuws, 2021

Toch Belcantour in 2021

Belcantour is dit jaar éénmalig terug in een corona proof jasje.  U kan via de website gratis alle parcours downloaden en fiets mee in het weekend van 28 en 29 augustus 2021.

Voor de gelegenheid zetten de Belcantovrienden een tent op het DOP in Westouter en zorgen voor een fijne après na het fietsen.  Geniet van een frisse St. Bernardus na de inspanning en geniet van diverse randanimatie.

*Elke deelnemer ontvangt na afloop van de Belcantour een goodie-bag.

*(tot zolang de voorraad strekt)

 
 

2021

Geen Belcanto Classic in 2020

Het voelt als een zware valpartij in een sprintend peloton, als een hallucinant beeld van een renner die een ravijn induikt,  de prikkeldraad in de billen van Johnny Hoogerland,….

Een virus heeft beslist om ook in de geschiedenis van de Belcanto Classic een blanco pagina toe te voegen.  

Met heel veel spijt in ons tegenstribbelend  hart , maar ook met respect voor de beslissing van onze regering,  willen we jullie via deze weg melden dat de 26ste Belcanto Classic op maandag 24 augustus 2020 NIET zal doorgaan.

Met heel veel goesting en enthousiasme zullen we verder werken  aan een fantastische editie op maandag 30 augustus 2021.

Hou jullie goed en Vive le Belcanto!

nieuws, 2020

belcantoclassic.be is een website van
VZW de Belcantovrienden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | T: 0476 59 38 94 |  Westouter | ondernemingsnr. : BE 0474.793.917