Praktische info

PARCOURS

Het parcours bestaat uit 7 rondes van 8,2 km.  De scherprechter in het parcours is de Sulferberg met een max. stijgingspercentage van 12%.

Voor een uitgebreidere kaart met alle nutsvoorzieningen en routeplanner, klik op de knop hieronder.

RUGNUMMERS

Ben jij bij de gelukkigen die op 1 juni '22 een startticket kon bemachtigen?  
Je rugnummer ligt voor je klaar op maandag 29/08/22 in de feesttent in het centrum van Westouter.  Afhalen kan vanaf 16u tot 18u.  

OPGELET: rugnummers die niet worden afgehaald voor 18u, worden doorverkocht aan mensen uit de wachtlijst.

GRATIS PARKING

Om de toestroom van onze deelnemers en toeschouwers in (nog) betere banen te leiden, zijn er op max. 300m van de aankomstzone GRATIS PARKINGS voorzien. Gelieve hiervoor de pijlen langs de invalswegen te volgen. 

OPGELET:  zorg dat je tijdig in Westouter aankomt want het parcours wordt volledig verkeersvrij gemaakt rond 17u45.

KOERSVERLOOP

Het 500-koppig peloton wordt in gang geschoten om 18u30 thv café de Vaderlander.  Er worden eerst 2 inlooprondes gereden onder gesloten formatie!  Pas bij het ingaan van de 3de ronde wordt de koers vrijgegeven.  Vanaf dan kan iedereen op zijn eigen tempo de Belcanto Classic uitrijden.  Er worden in totaal 7 rondes gereden (incl. de 2 inlooprondes).  Een uitslag wordt niet opgemaakt want de Belcanto Classic is een koers om te beminnen, niet om te winnen!

WEDSTRIJDREGLEMENT

Na het afhalen van je rugnummer moet elke deelnemer het wedstrijdblad  tekenen op het buitenpodium.  Door het ondertekenen ga je akkoord met onderstaand wedstrijdreglement:

DOUCHES

Alle deelnemers kunnen gebruik maken van onze GRATIS douches. De plaatselijke voetbalclub F.C. Westouter stelt hun douches in de Blauwepoortstraat ter beschikking.  De douches openen onmiddellijk na de koers.

Alvast dank op voorhand om deze infrastructuur proper achter te laten.

PRIJSUITREIKING

Belcanto Classic is een koers om te beminnen, niet om te winnen.  Wij hechten geen belang aan wie er uiteindelijk als eerste over de streep bolt.  

Onze plaatselijke pitspoezen kiezen tijdens de koers wie er aan de haal gaat met de prijs van "de mooiste benen", "de mooiste outfit", "de dikste bierbuik", "de grootste zweter", "de moedigste vrouw", "de pechvogel",.... 

Na de koers om 21u maken de heren van Kartje Kilo op eigenwijze manier bekend wie met de prijzen der ludieke categorieën gaat lopen.

MEDAILLE & GOODIE BAG

Aan je rugnummer hangen afscheurbare vouchers die kunnen ingeruild worden na de koers in onze Belcanto shop op de feestweide.  Onze dames staan klaar om met 3 begeleidende zoenen jullie Belcanto Classic medaille én een rijk gevulde goodie bag te overhandigen!

AFTERPARTY

Na de prijsuitreiking schakelt live band The Green Onions een versnelling hoger en spelen  een spetterende set op ons buitenpodium op de Belcanto feestweide!  

Dé remedie om het melkzuur uit de benen te dansen.  

Na het live optreden gaat de afterparty verder in de feesttent met DJ Bob. 

BETALEN

Drank- en eetbonnen kunnen gemakkelijk betaald worden via onze Bancontact betaalterminals.  Betaling via Payconiq is ook mogelijk.

Onze terminals staan opgesteld in de drankbonnenstand en in onze Belcanto Shop.

FOODTRUCKS

Na de koers kunnen de hongerige magen gestild worden aan onze foodtrucks op de feestweide.

Er zal keuze zijn tussen:

  • Rundshamburger
  • Pasta (keuze uit 2 sauzen)
  • Wedges met kip pitta